בואו נדבר רגע על סחוסים

המאמר הינו חלק מעבודה מקיפה של ד"ר (Ph.D and M.B.M.D - N.D) שאור היתם רכז במכללת "עתיד ביראן" שפועלת רבות לשיתוף פעולה מבורך עם האיגוד.
כתבה של איגוד מקצועות העיסוי בישראל
3 זוגות רגליים, הצילום מתמקד בברכיים של האנשים

סחוסים, בואו נדבר רגע על הרקמה המיוחדת הזו, שמצד אחד איננה קשיחה כמו עצם גרמית ומצד שני איננה רכה (לרוב) כמו רקמות רכות מאד במקומות אחרים רבים בגוף,

המשמעות הרגשית של בעיות סחוס, מאירה נדבך משמעותי מאד בהתנהלות הפנימית של האדם כלפי עצמו, מה גם שבעיות בסחוסים זה משהו שעלול לגרום לכאבים רציניים ומגבלת תנועה גדולה, כן חשוב לציין שאפשר לחיות עם זה בשלום, מיד נבין איך, בואו נצא לדרך.

מה תפקיד הסחוסים?

הסחוסים מאפשרים תמיכה גמישה במקומות רבים בגוף, כגון: אף, אוזן, קנה בליעה, קנה נשימה, מניסקוסים, דיסקים בן חוליתיים ועוד, בעמוד השדרה הוא משמש גם כבולם זעזועים ומאפשר גמישות ותנועה, ישנן מספר פציעות סחוס נפוצות, כגון: קרע במניסקוס, שחיקת הסחוס בין החוליות וכמובן בלט או פריצת דיסק ועוד.

האם ניתן לשקם רקמת סחוס שנפגעה או נשחקה?

בשונה מרקמת עצם, עור או אפילו הכבד אשר יודעים לגדל תאים חדשים במקומות שונים בגוף ולהשתקם יפה מאד, בכל הנוגע לרקמת הסחוס – המצב שונה מאד, זה נובע מהעובדה שברקמת הסחוס יש מעט מאד כלי דם ועוד מעט יותר עצבוב, מכאן קל להבין שרקמה שחילוף החומרים בה כל כך מועט, מכוון שאין בה כמעט כלי דם ועם מעט מאד תמיכה עצבית\ חשמלית, תתקשה עד מאד לחדש את עצמה, כמו עצמות, עור ואף תאים באיברים פנימיים שיודעים להשתקם מצוין במהלך כל חייו של אדם בריא.

יחד עם זאת לרפואה כיום יש שני נתיבי סיוע, הראשון כרפואה מונעת אשר ממליץ על פעילות גופנית מותאמת יחד עם חיזוק בתזונה או תוספי תזונה שמסייעים בשימון המפרקים מבפנים, האפשרות השנייה לאלו שאיכות חייהם כבר נפגעה עקב בעיית סחוס כזו או אחרת, קיימות מספר פרוצדורות של התערבות כירורגית נקודתית של הזרקת חומרים דמויי סחוס ביולוגים או סינטטיים.

עד כמה נפוצות בעיות הסחוס?

אצל 99% מהאוכלוסייה מתקיימת שחיקת סחוס ברמה כזו או אחרת, מדוע? מכוון שמפרק הוא בעצם סוג של מיסב שאכן שבנוי להתמודדות עם עומסי משקל וטווחי תנועה, אך גם יכולתו מוגבלת, בשלב מסוים הוא ישחק, מה שיעשה את ההבדל לאורך השנים בין אדם לאדם זו ההסכמה להקשיב לרצונות הלב ולא ללכת נגד עצמו.

ללמוד מהטבע

גם כאן הטבע הוא מורה גדול שמלמד אותנו מהי שחיקה, קל להבין כי סלעים נשחקים אל מול התנגדות, גם אם פסיבית (הם עומדים במקום) אך הרוח או מים שוחקים אותם דק דק, זו דוגמא פשוטה אך ממחישה היטב כיצד אדם אשר פועל נגד רצון ליבו האמיתי, נע מתוך מאמץ, תנועה כזו לאורך תתיש את כוחותיו ותשחק את עצמותיו.

ללכת נגד רצון הלב, זה לדוגמא לרצות אחרים כשאני יודע שהרצון שלי הוא אחר, דוגמא נוספת היא להישאר במקום שלא טוב לי בו, כשברור לי שאני נדרש לשינוי, זה משאיר את האדם פסיבי, מקובע לאזור הנוחות (הנכות) גם כאשר מתקיימת ידיעה ברורה שעלי לברוא מציאות חדשה.

החדש, הבלתי ידוע לרוב מפחיד, אך המחיר הבריאותי והנפשי של הליכה נגד עצמנו כבד הרבה יותר, זו ממש בגידה בעצמית, עלינו לזכור כי כיווץ פנימי או ריצוי אחרים באים עם תג מחיר גבוה  מאד.

בעיות סחוס זו קריאת השכמה רצינית המבקשת לבחון באיזה מערכת יחסים אני הולך נגד עצמי, לא באמת טוב לי, אני נע מתוך כיווץ, למיינד יהיו תירוצים לרוב, אך הגוף ‘שמדבר’ את התת מודע, צועק את האמת העמוקה, שמסתתרת קרוב לפני השטח.

אין טעם להלקאה, יש מקום עמדה פעילה שתצור רווחה פנימית ואהבה עצמית, החומר יגיב מיד לתנועה החדשה אם היא אותנטית ורווחה פנימית תקרין לרווחה גופנית, זה בהחלט שיעור משמעותי בנאמנות לעצמנו וישמש אף כדוגמא אישית, זה אפשרי בכל גיל, לעיתים שינוי חיצוני קטן יביא להקלה משמעותית של ממש, דרוש קצת אומץ ומנה של כנות – זה אפשרי.

וכל זה עדין על קצה המזלג, זה עמוק ומרתק וניתן להעמיק עוד הרבה בחיבורי גוף ותודעה, שיסייעו לנו לשמור על גוף בריא ותנועה קלה, לכן בתחילת ינואר אקיים סופ”ש שכולו אורטופדיה רגשית, במהלכו נחשוף חיבורים חדשים, נכיר ונתנסה בכלים מדהימים ועוד, ניתן לשריין מקום עצמאית, כאן: www.feeltov.com

שיתוף כתבה:
אודות הכותב/ת
Picture of איגוד מקצועות העיסוי בישראל

איגוד מקצועות העיסוי בישראל

כתבות נוספות באתר

חיפוש באתר

השאירו פרטים על מנת להצטרף ולהתנדב באיגוד

כנס ראשון לשנת 2024 בכפר הנוער כנות 04/06/2024... אל תפספסו
דילוג לתוכן